Baby, It’s Cold Outside… Wat is er lekkerder op een koude winterdag dan warme chocolademelk? Nou, warme chocolademelk met mini marshmallows en slagroom! Wat dacht je ervan om je gasten hierop te trakteren tijdens de receptie of als bedankje na de bruiloft?
Na de ceremonie is iedereen wel toe aan iets te drinken en een Hot Chocolate bar is een prachtig alternatief in de wintermaanden voor het vaste glaasje bubbels of kopje koffie. Bij een Hot Chocolate Bar staat de warme choco al klaar samen met lekkere toppings. Flessen met siroop (à la Starbucks), schaaltjes met mini marshmallows, chocolade deco, sprinkels en vooral véél slagroom. Zo kunnen alle gasten hun drankje naar hartenlust ‘pimpen’. Voordeel van zo’n ‘self service’ bar is dat het een uitstekend gespreksonderwerp is voor je gasten die elkaar op dat moment misschien nog niet kennen.
DIY hot cocoa
Voor chocolade liefhebbers (uhmm, iedereen) hebben we ook een DIY-voorbeeld van een hot chocolate bedankje. Geef je gasten een chocolade drankje mee naar huis door cacaopoeder en decoratie samen in een weckpotje of mason jar te doen. Dit heb je nodig:- Cacaopoeder
- Mini marshmallows
- Choco deco zoals chocoladekrullen, hagelslag of kleine stukjes chocola
- Potjes / mason jars
- Bedankkaartjes / labels / stickers
- Lint / bakers twine
- Vul het potje met de cacaopoeder. Zorg dat de poeder een mooie egale laag vormt.
- Voeg de decoratie toe. Zorg dat je een mooi dun laagje hiervan tussen de chocopoeder en de marshmallows kunt zien.
- Vul het potje tot de deksel met marshmallows. Hoe voller, hoe beter (zo blijven de ingrediënten het beste zitten en gaat het niet schuiven).
- Voeg een bedankkaartje (of sticker) toe. Wikkel je gekozen lint, bakers twine of kant om het potje en klaar!