Heb jij de mooie foto’s van de bruiloft al binnen en heb je al een lievelingsfoto gekozen? Laat deze favoriete foto dan vereeuwigen in aquarel! Onze illustrator Sophie de Ruiter maakt van jullie trouwfoto’s de mooiste illustraties… Van het bruidspaar tot DE jurk of de bruid! Hoe gaat het illustreren eigenlijk in zijn werk? En hoe heeft ze dit talent ontdekt? Tijd voor een voorstelrondje met Sophie!

Hoe ben je in aanraking gekomen met illustreren?

"Zes jaar geleden vroeg iemand mij om illustraties te maken van verschillende outfits voor een blog. Tekenen en schilderen deed ik altijd al, maar op deze manier kleding op papier zetten was totaal nieuw voor mij. Al snel kwam ik erachter dat dit echt mijn ding was en eigenlijk  ben ik er nooit meer mee gestopt. Nu zijn we een aantal jaar verder, ben ik bekend om mijn persoonlijke illustraties. Heb ik ontzettend toffe samenwerkingen en projecten geïllustreerd. En heb ik de baan van mijn dromen!"

Zat het altijd al in de vingers?

Als kind was ik al gek op tekenen en knutselen. In de kleuterklas tekende ik al huizen en kastelen gevuld met prinsessen. Hier was ik uren mee zoet. In de vriendenboekjes van vroeger schreef ik altijd bij de vraag wat ik wilde worden ‘kunstenares’ op. Een tijd geleden kwam ik mijn oude kleuterjuf tegen en die vertelde dat ze nog goed wist dat ze zich zo kon verbazen over hoe realistisch ik kon tekenen als kleutertje. Dus het zat er altijd al een beetje in!

Dat is ook niet zo gek. Mijn vader is erg creatief en kan prachtig schilderen. Van mijn oma heb ik het meeste geleerd. Zoals werken met verschillende materialen en technieken. De logeerweekenden werden gevuld met tekenen, verven, kleien en van alles proberen achter de naaimachine. Op momenten dat mijn vriendinnetjes naar de hockeyclub en tennisbaan gingen, fietste ik naar tekenles. Al snel besloot ik dat ik naar de kunstacademie wilde om van mijn passie ook echt mijn beroep te kunnen maken.

Een unieke bruiloft illustratie van Sophie de Ruiter

Hoe heb je van jouw passie dan jouw baan van kunnen maken?

Ik viel als een blok voor de kunstacademie Sint Joost in Breda. Hier heb ik vier jaar lang met veel plezier Grafisch & Ruimtelijke vormgeving gestudeerd. Tijdens die vier jaar werkte ik ook zeven dagen per week aan de opdrachten en samenwerkingen die ik dankzij het illustreren kreeg. En op mijn 18e besloot ik dat ik me wilde inschrijven bij de Kamer van koophandel. Ik ben van mezelf altijd al ondernemend geweest en kreeg hierin ook veel ondersteuning vanuit mijn lieve ouders.

Het was een droom die werkelijkheid werd, voor ik het wist zat ik bij modeshows nieuwe collecties te illustreren tijdens Amsterdam fashion week. Tekende ik bloggers en influencers voor merken zoals Kenzo, Reinders en Givenchy. En werden mijn illustraties afgedrukt op tasjes, telefoonhoesjes, kaartjes en verpakkingen. Jarenlang had ik vaste samenwerkingen met Stylemyday, Soxs.co en ILoveFashionNews. Ik gaf illustratie workshops voor tijdschriften zoals Cosmogirl en Glamour. Een van mijn favoriete projecten is het illustreren voor het boek van Fred van Leer; Leer van Fred. Dit boek is gevuld met meer dan 40 illustraties die ik speciaal voor dit boek samen met Fred bedacht en maakte.

Hoe ben je met een bruiloft illustratie bij ons terecht gekomen?

Afgelopen zomer studeerde ik af en vond ik het tijd voor een nieuwe stap. Bij Weddingdeco.nl kan ik alles wat ik leuk vind combineren. Vormgeving, illustreren en trends. Elke dag mag ik de mooiste trouwjurken, bruidstaarten en prachtige trouwkoppeltjes illustreren. Plus werk ik aan heel veel andere te leuke projecten! Wat ik het allerleukste vind aan illustreren? Jouw favoriete moment, herinnering, item of beste versie van jezelf vereeuwigen op met een bruiloft illustratie papier.

Ben je nou mega benieuwd geworden naar een unieke bruiloft illustratie van Sophie de Ruiter? Bekijk dan snel het aanbod illustraties in de webshop en wie weet ontvang jij binnenkort een persoonlijke illustratie!

Een unieke bruiloft illustratie van Sophie de Ruiter