Fotocredit: Sanne Popijus
In Nederland wordt er in de winter nog maar weinig getrouwd. Ondanks dat het ook veel voordelen kan hebben. Lekker knuffelen bij de open haard, flatterend kaarslicht en al je gasten blijven lekker binnen op één plek. Wat wil je nog meer?  Het is vanzelfsprekend dat je kans hebt op slecht weer (storm / gladheid / bakken sneeuw), maar in ons kikkerlandje is het weer zó onvoorspelbaar, dat je je daardoor niet moet laten afschrikken. Het zal kouder zijn dan hartje zomer, maar heb je al naar die prachtige accessoire-mogelijkheden gekeken? Bijvoorbeeld gave cover-ups zoals faux Fur stola’s, angora vestjes, aaah de keuzes! Denk maar aan Keira Knightley’s trouwjurk in Love Actually. De kerstdecoraties liggen alweer in de winkels en dat werkt in jouw voordeel. Wil je echt een sprookjesachtig sneeuwlandschap op je bruiloft, dan is kerstversiering natuurlijk een prima startpunt. Denk maar aan kerstverlichting om op te hangen en paperfans in de vorm van sneeuwsterren. Combineer deze met de zachte pluizigheid van pompons - van papier of van tule - dan begint de aankleding al vorm te krijgen. Bekijk al onze decoratie voor een winterbruiloft! Inspiratie: Frozen thema op je bruiloft
Fotocredit: Tovergoud
Omdat je het feest zal verlaten op een donkere winteravond, vinden we dat je van dat moment ook iets magisch kunt maken. Zet een emmer met sterretjes neer bij de uitgang, zodat de gasten deze kunnen pakken als jullie weggaan. Met behulp van jullie ceremoniemeester die de gasten van tevoren inseint, vertrekken jullie onder een haag van sterretjes! Een mooi moment dat spectaculaire foto’s zal opleveren! En vergeet ook je gasten niet. Geef als bedankje een lekkere warme choco mee voor thuis door mini masonjars te vullen met cacaopoeder. Daarbij kun je dan nog lekker mini-marshmallows doen of chocolaatjes. De keuze is aan jou! Bruiloft van Binti Home: Souraya en Mahmoud trouwen in een kas
Fotocredit: Ilka van Wieren

10 redenen om te trouwen in de winter

Nog niet overtuigd? Lees hier onze 10 redenen waarom jij voor een winterbruiloft zou moeten kiezen!
  1. Kerst en Oud en Nieuw zijn je favoriete feestdagen. Wat is een betere manier om deze tijd van het jaar nóg specialer te maken?
  2. Als je insecten zoals vliegen, wespen en muggen echt haat, kies dan voor een winterbruiloft zodat ze jouw dag niet kunnen verpesten.
  3. Al je gasten willen maar wat graag met je mee feesten. In de zomer voelt het soms alsof je elke week wel een feestje of bruiloft hebt. En uiteraard is iedere bruiloft wel speciaal en feestelijk, maar gasten willen heel stiekem toch ook wel eens iets anders (sssst niet verder vertellen!). Als jij in de winter trouwt staan jouw gasten waarschijnlijk te popelen om hun feestelijke kleding weer eens tevoorschijn te halen!
  4. In de winter heb je meer keus! Het bruiloft hoogseizoen is in de zomer, dus is er een grote kans dat jouw ideale locatie of leverancier nog beschikbaar is in de winter. En misschien ook nog voor een liever prijsje!
  5. Winterse kleuren zoals wijnrood, diep paars, donkergroen of ijsblauw zijn jouw favoriete kleuren en heb je altijd al als thema willen gebruiken voor je bruiloft.
  6. De Romantiek! Een klein laagje sneeuw, het vuur van deopen haard, de lantaarns in de schemer, glühwein! Ahh, wij dromen even helemaal weg.
  7. Je hoeft van te voren niet over het weer te stressen. Omdat het toch wat killer en donkerder is, kies je voor een binnenlocatie. En of het nu waait, regent of sneeuwt (met mate), dat maakt jou niets uit!
  8. Winterse gerechten en drankjes zijn top. Denk maar aan warme chocolademelk of glühwein na de ceremonie. Of je kan kiezen voor erwtensoep als voorgerecht en een stoofschotel als hoofdgerecht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Boeuf Bourguignon tenzij stamppot echt je favoriet is! Passende gerechten bij het seizoen vind ik zelf echt een super leuk detail voor je gasten en zorg daarbij ook voor een passende menukaart.
  9. Je honeymoon naar een tropische bestemming is nu helemaal lekker! En omdat je buiten het hoogseizoen gaat kost het je ook nog eens minder van je budget. Dus meer over voor die heerlijke taart, of nog meer pompons (nooit te veel pompons).
  10. En als spectaculaire afsluiting van jullie dag, één woord: vuurwerk!
Willen jullie nog meer inspiratie voor een winter bruiloft? Bekijk dan ons Pinterest board of deze te gekke Frozen styled shoot! Inspiratie: Frozen thema op je bruiloft
Fotocredit: Tovergoud