Retourneren

RETOURFORMULIER

De pakbon is ook gelijk je retourformulier! Je kan bij een orderregel aangeven hoeveel items je retour stuurt. Vervolgens scannen wij de barcode en kunnen wij je artikelen verwerken. Verderop staat wat de voorwaarden zijn voor het retourneren.

Mocht je de pakbon niet (meer) hebben dan kan je onderstaand retour formulier gebruiken. 

Onderstaand het retourformulier voor Kidsdeco.nl hier geldt een termijn van 30 dagen.
Het retourformulier voor Nederland kun je hier downloaden.
Het retourformulier voor België kun je hier downloaden.

Onderstaand het retourformulier voor Partydeco.nl hier geldt een termijn van 30 dagen.
Het retourformulier voor Nederland kun je hier downloaden.
Het retourformulier voor België kun je hier downloaden.

Onderstaand het retourformulier voor Weddingdeco.nl hier geldt een termijn van 30 dagen.
Het retourformulier voor Nederland kun je hier downloaden.
Het retourformulier voor België kun je hier downloaden.

Ook kun je gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping, je bent hiertoe niet verplicht.  

Meubels via Kidsdeco.nl
Wij verzoeken je voor het retourneren van meubels van Kidsdeco.nl (artikelnummer DS -) om direct contact met onze klantenservice op te nemen.
Je kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 08:30 en 17:00 uur via 088-0990300 of mail naar info@kidsdeco.nl onder vermelding van het ordernummer.
Ons klantenservice team informeert je over het retourproces van deze grote items. 

Reguliere producten kunnen via onze standaard retourvoorwaarden aan ons geretourneerd worden (*m.u.v. gepersonaliseerde producten).

Tot wanneer kan ik de artikelen retourneren?
Je hebt 30 dagen na ontvangst van je producten de tijd om je pakket te retourneren. Mocht je meerdere producten in één keer besteld hebben, dan begint de termijn te lopen nadat je het laatste artikel hebt ontvangen. Vanaf het moment dat je hebt aangegeven je artikel te willen retourneren moet je het binnen 30 dagen versturen.

Meer informatie over het herroepingsrecht kun je vinden op de pagina met Algemene Voorwaarden.

Waar moet mijn retourzending aan voldoen?
✓ Bij voorkeur verpakken in de oorspronkelijke verpakking, of een alternatieve verpakking waarin de producten niet kunnen beschadigen. 
✓ Wij verzoeken je de ingevulde retourbon toe te voegen.
✓ Indien er schade is ontstaan aan het product dan ben je als klant verantwoordelijk voor de waardevermindering.

Twijfel je over de retour mogelijkheden dan kun je contact met ons opnemen om dit te bespreken.

Wat als het bezorgde artikel kapot is?
Ons advies is om het artikel direct bij ontvangst te controleren op mankementen. Wanneer blijkt dat het artikel beschadigd is, neem dan zo snel mogelijk contact op met info@welovedeco.nl of 088-0990300.

Welke artikelen mogen niet geretourneerd worden?
- Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken. (Bijvoorbeeld etenswaren, bij Kidsdeco.nl betreft dit bijvoorbeeld ook borstkolven en ondergoed)
- Maatwerk producten / producten die een gepersonaliseerd karakter hebben. (Bijvoorbeeld gepersonaliseerde bedankjes, textiel, decoratiematerialen)
- Losse kranten en tijdschriften. (Bijvoorbeeld een tijdschrift of magazine)
- Digitale en fysieke cadeaubonnen en -kaarten die verzilverd zijn. (Bijvoorbeeld gift cards of vouchers van de Instant Photo Box)

Hoe kan ik een artikel retourneren?
Nederland:
Stap 1: Doe de producten die je retour wilt zenden terug in een stevige doos.
Stap 2: Voeg de ingevulde pakbon toe.
Stap 3: Print ook het retouretiket met antwoordnummer en plak deze over je eigen adres.
Stap 4: Breng het pakket naar een PostNL locatie (www.post.nl/locatiewijzer).
Stap 5: Bij PostNL ontvang je een bewijs van de retourzending. Bewaar deze goed!
Stap 6: Wij regelen de rest!

België:
Stap 1: Doe de producten die je retour wilt zenden terug in een stevige doos.
Stap 2: Voeg de ingevulde pakbon toe.
Stap 3: Vraag via de e-mail een ERS retourlabel bij ons aan. Zie onderstaand de instructies (onder het kopje Wie betaalt de kosten van de retourzending? Het is ook mogelijk om op eigen kosten een pakket retour te sturen.
Stap 4: Breng het pakket naar een postlocatie.
Stap 5: Bewaar het bewijs van de retourzending goed.
Stap 6: Wij regelen de rest!

Antwoordnummer Nederland
We Love Deco BV
Antwoordnummer 132
2980 VB Ridderkerk

Antwoordnummer Belgie
We Love Deco BV
Antwoordnummer 132
2980 VB Ridderkerk

Is het toegestaan om een retour in delen terug te sturen?
Om aanspraak te maken op onze gratis retourservice is het van belang dat je alle artikelen in één keer retour stuurt. Mocht je je bestelling in delen retourneren, en je maakt gebruik van ons antwoordnummer, dan brengen we 4,99 euro per extra retour in rekening.

Wie betaalt de kosten van de retourzending?
Nederland: Wij bieden binnen Nederland de mogelijkheid om producten die niet naar wens zijn gratis te retourneren via een PostNL Locatie. De dichtstbijzijnde locatie kun je vinden via de PostNL Locatiewijzer.

Alleen retouren via ons antwoordnummer bij PostNL zijn gratis. Wanneer je kiest voor een andere retourmethode dien je zelf zorg te dragen voor de kosten van de zending. Het is niet mogelijk om een bestelling onder rembours terug te sturen. Bij de PostNL locatie ontvang je een afgiftebewijs, bewaar deze goed.

België en andere EU-landen: Voor Internationale klanten kunnen wij een ERS retourlabel aanmaken. Met dit label stuur je gemakkelijk een bestelling retour. Wij vragen voor dit label een financiële bijdrage. Onderstaand staan de kosten weergegeven. Deze kosten zijn aanzienlijk lager dan de kosten die je betaalt wanneer je zelf de retourzending regelt.

Een label kun je per e-mail bij ons aanvragen (info@kidsdeco.nl / info@partydeco.nl of info@weddingdeco.nl). Vermeld bij de aanvraag altijd de volgende gegevens:
-          Naam waarop de bestelling geplaatst is
-          Afleveradres van de bestelling
-          Bestelnummer
-          Reden van de retour

Je ontvangt dan automatisch een retourlabel met instructies. Het aanmaken van deze labels wordt alleen gedaan op werkdagen van 8.30 tot 17.00.

Kosten ERS retourlabel
België: € 6,95
Duitsland: € 6,95
De kosten van dit label worden automatisch verrekend met het retourbedrag waar je recht op hebt.

Welk bedrag krijg ik terug?
Je krijgt, wanneer de retour voldoet aan de retourvoorwaarden, het volledige aankoopbedrag teruggestort. Wij kunnen waardevermindering in rekening brengen wanneer je een product beschadigd hebt.

Nederland:
VOORBEELD 1: Je hebt voor € 30,- aan artikelen besteld en besluit voor € 10,- aan producten terug te sturen. In deze situatie ontvang je € 10,- retour.

VOORBEELD 2: Je hebt voor levering in Nederland voor € 60,- aan artikelen besteld en besluit voor € 20,- aan producten terug te sturen. In deze situatie is de oorspronkelijke waarde van de bestelling € 40,-. Je hebt hierdoor geen recht meer op gratis verzending en het te ontvangen bedrag is € 20,- minus de verzendkosten horende bij de gekozen verzendmethode.

België:
VOORBEELD 1: Je hebt voor € 30,- aan artikelen besteld en besluit voor € 10,- aan producten terug te sturen. In deze situatie krijg je € 10,- retour. Wanneer je gebruik maakt van ons ERS retourlabel dan worden deze kosten in mindering gebracht op het uit te betalen bedrag.

VOORBEELD 2: Je hebt voor levering in België voor € 60,- aan artikelen besteld en besluit voor € 20,- aan producten terug te sturen. In deze situatie is de oorspronkelijke waarde van de bestelling € 40,-. Je hebt hierdoor geen recht meer op gratis verzending en het te ontvangen bedrag is € 20,- minus de verzendkosten horende bij de gekozen verzendmethode. Wanneer je gebruikt maakt van ons ERS retourlabel dan worden ook deze kosten in mindering gebracht op het uit te betalen bedrag.

Hoe lang duurt het voordat ik het terug te storten bedrag op mijn rekening heb staan?
Wij storten altijd zo snel mogelijk het bedrag terug op jouw rekening (uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling). Wij mogen wachten met de terugbetaling totdat we de producten hebben ontvangen, tenzij je kan aantonen het pakket eerder te hebben verzonden.

Informatie over herroepingsrecht
De bestelling kan geannuleerd worden door contact op te nemen met onze klantenservice. De bestelling kan niet meer geannuleerd worden op het moment dat jouw bestelling al verpakt en/of verzonden is. In dit geval kun je gebruik maken van het herroepingsrecht, of je kunt het pakket weigeren aan de deur bij levering van de bezorger. Het herroepingsrecht houdt in dat je het recht hebt om binnen 30 dagen na ontvangst zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je ons via een ondubbelzinnige verklaring op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. Hiervoor verzoeken wij je ons retourformulier gebruiken (retourformulier).

Gevolgen van de annulering

Wij betalen het gehele aankoopbedrag (inclusief eventuele verzend- en betaalkosten, indien de gehele bestelling retour wordt gezonden) zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen terug na ontvangst van de herroepingsmededeling. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt verricht, tenzij je uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen je voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of totdat je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden.


Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Ben je niet tevreden met de afhandeling van jouw klacht? Dan kun je deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel, Postbus 90600, 2509 LP te Den Haag (www.sgc.nl). Ook kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform (http://ec.europa.eu/consumers/odr/).