Fotocredit: Sanne Popijus
Hoewel de zomer gezien wordt als het hoogseizoen voor bruiloften, kan het toch ontzettend gaaf zijn om te trouwen in de herfst! Denk maar eens aan de mooie herfstkleuren aan de bomen, de paddenstoelen die overal uit de grond schieten. En als daar ook nog eens een aangenaam herfstzonnetje op schijnt, heb je een prachtig decor voor een echte herfstbruiloft! Natuurlijk moet je wel met andere dingen rekening houden dan wanneer je in de zomer trouwt, maar wij hebben een aantal tips voor een herfst-proof wedding voor jullie op een rijtje gezet!

Zorg voor een plan B!

Wat zou het fijn zijn als het weer het toelaat en je (een gedeelte van) de dag lekker buiten kunt houden in de herfstzon. Helaas is dit niet altijd het geval en kan het rond deze tijd van het jaar ook flink stormen en komt het water soms met bakken uit de lucht. Zorg dus altijd als je gaat trouwen in de herfst dat je ook een binnenlocatie of partytent regelt voor alles wat je het liefst buiten wil doen!
Fotocredits: Hezter fotografie

Herfstachtige sfeer

Buiten wordt het al heel snel donker en vaak is het ook al een stukje kouder. Het is dus belangrijk dat je de locatie sfeervol aankleed als je gaat trouwen in de herfst. Hang bijvoorbeeld bij de feestlocatie veel sfeerverlichting op, zoals de sfeerlicht slinger of zet candle bags langs de paden. Zo ziet het er ondanks dat het buiten al donker is, toch heel gezellig uit als de avondgasten komen. Een gave manier om het feest te verlaten, is door de gasten 2 rijen te laten vormen en allemaal sterretjes aan te laten steken. Ook is het leuk buiten vuurkorven neer te zetten zodat je gasten even hun handen kunnen warmen. Check wel altijd even met de verhuurder van de locatie of dit mag, zodat je hier achteraf geen problemen mee krijgt! Bruiloft van Binti Home: Souraya en Mahmoud trouwen in een kas
Fotocredits: Ilka van Wieren

Echte herfstdecoratie

De herfst kan juist heel veel inspiratie geven. Gebruik het mooiste kleurenpallet dat de natuur te bieden heeft; roodoranje en goud tinten gecombineerd met groen en bruin. Deze kleuren zullen je bruiloft een warme en unieke uitstraling geven. En ook fijn, trendy thema’s zoals ecobohemian en wanderlust passen perfect bij de warmte die de herfstkleuren met zich meebrengen en de aardse look die bij deze tijd van het jaar past. Hoe decoreer je een herfstbruiloft? Houten en juten decoratie zoals de Mr & Mrs banner, het gepersonaliseerde houten ringdoosje en het Houten bord met 'And So The Adventure Begins' passen perfect bij het herfstsfeertje. Laat alle gasten weten waar ze zitten met de houten plaatskaarthouders. Het is ook tof om wat herfstbladeren in de glazen decoratieballen op te hangen boven de dinertafel. Ook is het leuk om op de dinertafel wat kastanjes, beukennootjes en (nep) paddenstoelen te leggen. Ga je voor geurkaarsen? Kies dan voor echte warme geuren zoals appel en kaneel. Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk
Fotocredits: Lott's Photography

Keep it warm

Naast de locatie, moet je natuurlijk ook goed voor jezelf zorgen. Een trouwjurk met lange mouwen is natuurlijk een mooie uitkomst in de herfst.

Droom je al weg bij al die vallende blaadjes tijdens een romantische boswandeling? Ga dan het bos of park in gaan voor je fotoreportage. De herfstkleuren laten jouw witte jurk heel mooi uitkomen. Liever geen kippenvel op je trouwfoto’s? Kies dan voor een cover-up! Dat kan een traditioneel gekleurde stola, vestje of colbertje zijn. Wat dacht je van een stoer leren jasje, een lekker zacht houthakkersshirt, een (nep) bontjasje of een oversized sjaal in herfstkleuren, waar je lekker samen met je kersverse echtgenoot warm in weg kunt kruipen.

Wil je ondanks het slechte weer ook wat foto’s buiten maken? Neem dan een paraplu mee en trotseer die regen! Zelfs kaplaarzen onder je jurk kunnen de leukste foto's opleveren. Dat is dan weer een geluk bij een ongeluk! Bruiloft van De Huismuts: Rachel & Willem trouwen in Frankrijk
Fotocredits: Lott's Photography

Stationery voor een herfstbruiloft

Als jouw hele bruiloft een herfstthema heeft, is het ook leuk om de trouwkaarten in deze stijl te versturen toch? Met onze huisstijlen Moderne Vosjes en Copper Garden zitten jullie helemaal goed! Je kunt deze kaarten bestellen in onze trouwkaarten webshop.
Fotocredits: Sanne Popijus
Bekijk hier alle decoratie voor een herfstbruiloft of bekijk ons Pinterest bord voor meer inspiratie.